Bästa sättet att bränna fett

Med rätt kost och träning kan du effektivt bränna fett samtidigt som du bibehåller din muskelmassa. Det du behöver göra är att öka din ämnesomsättning, träna rätt, och tänka på att inta rätt mängd protein.

Hur du bäst ökar ämnesomsättningen

För att öka din fettförbränning så är det absolut bästa sättet att göra det på genom att öka kroppens ämnesomsättning, Se även till att hålla dig i bra form året runt. En ökad ämnesomsättning innebär att det du äter på ett snabbare sätts görs om till energi utan att det lagras in i kroppen.

För att öka din ämnesomsättning så kan du bland annat öka din kroppsvärme, eller termogenes som det heter. Det kan du göra genom att dricka kaffe eller inta koffeinrika livsmedel. Det går även att gör genom att äta kryddstark mat och genom att dricka grönt te.

Tänk på vardagsmotionen

För att komma i form och sedan även hålla formen är att tänka på det man gör till vardags som vardagsmotion. Alltså allt det du gör under dagen när du jobbar eller utför vardagliga sysslor,

Exempel på några effektiva vardagsmotionstips är:

  • Gå till affären istället för att åka bil.
  • Har du bil när du handlar, parkera längst bort. Då får du en extra promenad
  • Ta trapporna istället för hissen,
  • Ta fram cykeln

 

Börja styrketräna

Styrketräning r ett bra sätt att bromsa muskelmassans nedbrytning under en diet, samtidigt som det ökar ämnesomsättningen. Är du nybörjare är det en god idé att anlita en PT eller ta hjälp av en van person. Se till att fokusera på de stora muskelgrupperna, i alla fall om det är så att du vill minska i fett. Det eftersom att dessa muskelgrupper kräver mer energi för att hålla igång och det är bra sett ur fettförbränningssynpunkt.

Använd kosttillskott

Det finns flera fettförbränningstillskott som kan intas, för att ge dig en skjuts på vägen. Se bara till så att du väljer bra produkter som inte innehåller massa onödiga saker.

Det är även bra att äta rätt. Bland annat är det viktigt att få i sig rätt mängd protein. Protein är det mest mättande näringsämnet i förhållande till hur mycket energi det ger. Det är även det näringsämne som kräver mest energi för att omvandlas till kroppsfett. Om du har ett högt proteinintag under diet så hjälper det till att du slipper tappa en massa muskelmassa.

Det kan vara idé att använda sig av proteintillskott. Det är bra att välja ett proteinpulver som tas upp snabbt av kroppen, så som vassleprotein till exempel.

Två bra kosttillskott är BCAA och EAA. BCAA motverkar muskelnedbrytning samtidigt som nästan inte innehåller några kalorier. BCAA är bra att använda på morgonen och i samband med träningen.

Ät fet fisk

Det är även bra att få in fet fisk i din kost. För då får du i dig nyttiga omega-3 fettsyror. Omega-3 bidrar till normal hjärt- och hjärnfunktion. dessutom har det en mängd funktionella fördelar för dig under diet och som vill bränna fett. Ät fisk tre gånger i veckan och komplettera även med ett tillskott av omega-3 dagligen.