Proteinpulver bra vid viktminskning

Många använder proteinpulver i samband med att gå ner i vikt. Det antingen för att få ett tillskott av protein eller som en del i ersättning av måltider. Det finns ju idag måltidsersättningar, där man byter ut hela måltider med pulversubstitut, men då är det bra mycket bättre att använda sig av proteinpulver vid viktminskning. Det eftersom att det pulversubstitut som finns som måltidsersättningar kan ses som ett dyrt proteinpulver med en massa tillsatt socker, kostfibrer och mikronäringsämnen. Då är det bättre att satsa på ett proteinpulver utan en massa onödiga tillsatser.

Att gå ner i vikt

När man talar om fettförbränning och viktnedgång så finns det inga genvägar. Det är enkel matematik, du ska förbruka fler kalorier än vad du äter. Om du gör det så måste kroppen få tag på energi på andra sätt än via mat. Det är då den bränner kroppsfett. Du kan alltså gå ner i vikt genom att förbruka fler kalorier via fysisk aktivitet eller äta mindre kalorier via reducering av matintaget. Eller det bästa, att kombinera båda dessa två saker.

Vid viktminskning har det visat sig att det ger resultat av att öka proteinintaget. Det dels för att det ger en ökad mättnadskänslan dels för att proteinpulver vid viktminskning ser till att man inte bryter ned sina muskler.

Många gånger är det så att proteinpulver används av de som vill bygga muskler. Intar man protein efter träningen så ökar muskelmassan. Ju mer muskelmassa du har desto högre förbränning har du. Så styrketräning tillsammans med proteinpulver kan ge dig en bra viktnedgång.

tappa vikt

Proteinpulver ger mättnadskänsla och är ett bra mellanmål

När man vill gå ner i vikt är det bra att äta ofta och regelbundet, men mindre portioner. Det är då det kan vara bra att använda sig av proteinshake som mellanmål, då det ger en bra mättnadskänsla. Det fungerar även att använda sig av proteinrika mellanmål som ägg eller keso. Dock är det oftast smidigt att kunna använda sig av proteinpulver, då det är enkelt att ha med sig.

Du ska aldrig ersätta din vanliga mat med proteinpulver utan du ska ha det som ett extra komplement. Det beror på att i pulvret så finns inte alla de näringsämnen du behöver samt att du kommer inte heller att känna dig tillräckligt mätt.

Om man är hungrig och låter bli att äta tillräckligt så kommer kroppen svara med att gå in i ett svältläge. Det eftersom din kropp tror att du svälter. Det innebär att kroppen då låter bli att förbränna fettet och istället lagrar den.

För att gå ner i vikt är det smart att byta ut vissa ohälsosamma vanor i taget till mer hälsosamma. Att sluta med godiset, eller i alla fall minska det. Låt bli att äta efterrätter. Gå av bussen tidigare och gå sista biten hem och så vidare.

Går man ner i vikt av proteinpulver?

Även om protein och proteinpulver bidrar till viktminskning, så är det inte bara det som du behöver. Du behöver som sagt äta färre kalorier än vad du förbrukar. Genom att få i sig mindre kalorier, så kommer du att gå ner i vikt.  Proteinpulver gör det lätt för dig att få till proteinintaget utan att du överskrider din kalorigräns. Det är bra som ett komplement till din övriga mat.